MANIFESTACIJA “KRIŠKI OBLIZEKI” 15.RUJNA

Društvo Naša djeca Vladimir Nazor poziva Vas na 21. Kriške oblizeke, najstariji hrvatski festival slastica, koji će se održati u subotu, 15.rujna 2018. godine na prostoru parka i Ville Noa na Trgu Sv. Križa u Križu.

Kriški oblizeki ove se godine održavaju kao ulična manifestacija i zabava za cijelu obitelj, i dio su programa uz obilježavanje Dana općine Križ. Ove godine poticaj za rad dali su naši vatreni nogometaši koji su velikim radom i zalaganjem dosegli san svih dječaka i postali viceprvaci svijeta. Ovogodišnje Kriške oblizeke posvećuju njima, a tema Vatrenih provlačit će se i kroz pripremljene slastice.

Na manifestaciji posjetitelji mogu sudjelovati kao promatrači i kušači pripremljenih slastica, ali se mogu i prijaviti za sudjelovanje u natjecanju za najbolju slasticu festivala. Da bi sudjelovali dovoljno je ispeći i pokloniti slanu ili slatku slasticu, kolač, tortu, ispisati recept (na obrascu u prilogu). Svaki sudionik dobiva poklon i knjižicu recepata. Sve donirane slastice prodaju se na samoj izložbi. Slastice ocjenjuje stručni žiri, a nagrade će pripasti najljepšim i najukusnijim slasticama. Kao i svih godina do sada dodjeljuje se i posebna nagrada, Laureat Mira Todorić.

Manifestacija Kriški oblizeki održava se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, a posebni gosti su predstavnici grada Vrbovca i manifestacije „Kaj su jeli naši stari“.

Više informacija o Kriškim oblizekima možete pronaći ovdje.

Prijavni obrazac i informacije o sudjelovanju možete pronaći ovdje.

LetakFINALprintexport-page-001