LAG MOSLAVINA PLASIRAO 3,78 MIL KN ZA POTICANJE RAZVOJA MALIH OPG-OVA

U četvrtak, 5. srpnja 2018. godine, na 11. Sjednici Upravnog odbora donesene su odluke o prijavljenim projektima na 1. LAG natječaj za TO 1.1.4. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, a koji je sukladan TO 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja.

Na LAG natječaj se prijavilo 49 malih OPG-ova sa svojim projektima. Zbog velikog interesa na terenu LAG „Moslavina“ je donio odluku o povećanju alokacije, sa prvotno planiranih 1.446.666,00 kn na 3.783.588,00 kn.

Potpora po pojedinom prijavitelju iznosi 111.282,00 kn (15.000 €), što znači da LAG „Moslavina“ ima raspoloživih sredstava za 34 projekata, koji su prema Rang listi (nakon administrativne kontrole i ocjenjivanja) ostvarili veći broj bodova. Time je na područje LAG-a Moslavina poljoprivrednicima plasirano novih 3.78 mil. kn, što će svakako uvelike doprinijeti razvoju i modernizaciji malih poljoprivrednih gospodarstava.

LAG Moslavina prvi je LAG u Hrvatskoj koji je raspisao i dodijelio sredstva po LAG Natječaju iz Lokalne razvojne strategije. Potpora se isplaćuje u dva jednaka dijela, prva rata nakon dobivanja odluke o dodjeli sredstava od strane APPRRR-a, a druga nakon svih provedenih projektnih aktivnosti. Potpora za ovaj tip operacije može se dodijeliti samo jednom u cijelom vremenu trajanja Programa.

Nakon Sjednice Upravnog odbora, upriličena je Konferencija za medije LAG-a „Moslavina“ koju su medijski popratili predstavnici Moslavačkog lista i Radija Moslavine. Na Konferenciju su pozvani i nositelji projekata prijavljeni na 1. LAG natječaj, kako bi im se predstavili rezultati Natječaja te podijelile odluke Upravnog odbora. Javnosti i prisutnim sudionicima su se obratili: Zlatko Babić, predsjednik LAG-a, Marko Magdić, potpredsjednik LAG-a i Anica Lenart, voditeljica LAG-a.

DSCN0627

DSCN0657

DSCN0675

DSCN0680