LAG „MOSLAVINA“ ODRŽAO JOŠ DVIJE RADIONICE

LAG „Moslavina“ organizirao je još dvije radionice namijenjene potencijalnim prijaviteljima na 1. LAG Natječaj, u Garešnici 1.3.2018. i u Kloštar Ivaniću 2.3.2018. godine.

Predstavljanje LAG Natječaja  na obje radionice održala je Anica Lenart, voditeljica LAG-a. Potencijalnim prijaviteljima predstavila je osnovne informacije o Programu ruralnog razvoja te o LAG Natječaju koji su trenutno raspisani. Predstavljeni su uvjeti prihvatljivosti nositelja projekata, prihvatljive aktivnosti, kriteriji odabira projekata te procedure i način kod prijave za TO 1.1.4., a koji se odnosi na „Potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, ekonomske veličine od min 2.000 € do max 7.999 €, koji spadaju u rang mikro i malih poduzeća. Također je predstavljena i pokazana dokumentacija potrebna za prijavu na Natječaj. Nakon prezentacija predstavnici OPG-a imali su brojna pitanja na koja su im odgovore davale djelatnice LAG-a „Moslavina“.

Na početku prezentacije u Garešnici prisutne je pozdravio gradonačelnik g. Bilandžija izrazivši zadovoljstvo objavom Natječaja te svojim govorom poticao poljoprivrednike na prijavu na isti.

U Kloštar Ivaniću govor je održao i g. Krešimir Bunjevac, predsjednik Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić, koji je poljoprivrednicima poželio puno uspjeha kod prijave na Natječaj.

Unatoč lošim vremenskim uvjetima posjećenost je bila vrlo dobra, a cjelokupna događanja popratili su i lokalni mediji.

2 1 3

 

 

4 5 6