Jednodnevna edukacija: Nova pravila i novi natječaji iz EU fondova za mala, srednja i velika poduzeća: Kako pripremiti uspješan projekt?

21. travnja 2016. godine, u Zagrebu, Almeria Centar, Ulica grada Vukovara 284, 3. kat, Uredski prostori „D“, Učilište EU PROJEKTI, s početkom u 9:30 sati

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je, krajem prvog kvartala ove godine, postupak pojednostavljenja procedura i optimizacije procesa u svrhu ubrzanja pripreme natječaja, ugovaranja i provedbe projekata, i u konačnici apsorpcije EU sredstava. U najavi su strukturalnije izmjene natječajnih procedura i poslovnih procesa, nakon čega će se krenuti u formalne izmjene pravila i procedura.

Tijekom 2016. godine očekuje se otvaranje cijelog niza natječaja za mala i srednja poduzeća (MSP), kao i velika poduzeća, u sklopu kojih će biti moguće financirati infrastrukturne projekte, nabavu opreme, certificiranje, izlazak na strana tržišta, ali i brojne druge aktivnosti u sektorima kao što su turizam, proizvodnja, prerada, informacijske i komunikacijske tehnologije te drugim sektorima. Unatoč izdašnim sredstvima, prolaznost na natječajima je vrlo niska jer prijavitelji ne znaju o čemu je potrebno voditi računa prilikom pripreme projekata i kako si povećati šanse za uspjeh.

Cilj edukacije jest pojasniti postupak pojednostavljenja procedura koji će se odraziti ne samo na Sustav u cjelini, već i na same korisnike. Uz to, svrha edukacije je prikazati najavljene natječaje, uvjete prijave i evaluacije, kao i podučiti polaznike o tome kako pristupiti pripremi projekta, s osobitim naglaskom na nova pravila, a kako bi postigli uspjeh i prošli bodovni prag koji im osigurava financiranje. Ujedno će se omogućiti svim polaznicima da provjere jesu li njihovi projekti prihvatljivi za prijavu i iz kojeg fonda, kao i dati smjernice o tome kako se priprema projektna dokumentacija.

Edukaciju će voditi gđa. Ariana Vela, iz Učilišta EU PROJEKTI

Detaljne informacije o edukaciji možete pronaći u sljedećim dokumentima:
Poziv
Program
Prijavnica
 Cijena edukacije iznosi 1.380,00 Kn po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od straneUčilišta EU PROJEKTI. Za rane prijave do 11. travnja 2016., uz uplatu do 12. travnja 2016., Polaznicima iz iste organizacije i redovitim klijentima odobravamo dodatnih 15% popusta. Ukoliko se želite prijaviti, ispunite prijavnicu i pošaljite istu na e-mail adresu info@uep.hr. Nakon primljenog predračuna, potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj:HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja „Za edukaciju“ i poziv na broj predračuna.

Tags: , ,