GOSTOVANJE LAG-a MOSLAVINA NA HRT-u

U četvrtak, 10. siječnja 2019. godine, voditeljica LAG-a „Moslavina“, Anica Lenart i Dražen Kocet, predstavnik pčelara uključenih u provedbu projekta suradnje „Bee Friends“, gostovali su u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ na Hrvatskoj televiziji (HTV), gdje su predstavili navedeni projekt.

Projekt je vrijedan cca 750.000,00. kn, a provodi ga LAG „Moslavina“ u suradnji s LAG-om „5“ iz Orebića, te još dva poljska LAG-a u okviru tipa operacije 19.3.2. „ Provedba aktivnosti projekta suradnje“.

Voditeljica LAG-a govorila je o ciljevima i aktivnostima projekta suradnje, te opisala način na koji su se pčelari povezali i dali ideju LAG-ovima za pokretanje projekta. Od projektnih aktivnosti može se izdvojiti nabavka opreme za potrebe promocije i prodaje pčelarskih proizvoda, a koja će nakon provedbe projekta biti dana na raspolaganje pčelarskim udrugama uključenima u projekt.

Veliki naglasak bio je na nedavno realiziranom studijskom putovanju na područje poljskih LAG-ova. Na navedeno putovanje ispred LAG-a „Moslavina“ putovalo je 16 sudionika, a činili su ih pčelari, predstavnici pčelarskih udruga uključenih u projekt, te zaposlenici i članovi LAG-a. Gospodin Kocet je ukratko iznio svoje dojmove s putovanja, te podijelio iskustva koje su pčelari stekli na studijskom putovanju.

Zaključili su kako projekt već sada daje pozitivne rezultate, u smislu razmijenjenih iskustava hrvatskih i poljskih pčelara, ali i podizanju svijesti svih sudionika i promatrača o važnosti pčela u ekosustavu te meda kao jedne od najzdravijih namirnica.

Provedba projekta se nastavlja, a slijede aktivnosti studijskih putovanja na područje LAG-a „Moslavina“ u veljači, te na područje LAG-a „5“ u travnju ove godine. Tada će pčelari imati priliku produbiti svoja poznanstva te nastaviti razmjenu iskustava i edukacije.

fed65a1e-263e-474d-a267-5182e0ed8b3f