DODIJELJENE ODLUKE O ODABIRU PROJEKATA NA 3. LAG NATJEČAJU

U ponedjeljak, 30. prosinca 2019. godine, na 17. Sjednici Upravnog odbora donesene su Odluke o odabiru za projekte prijavljene na 3. LAG Natječaj za TO 1.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ iz Lokalne razvojne strategije LAG-a „Moslavina“, a koji je sukladan TO 4.1.1. iz Programa ruralnog razvoja.

Ukupan iznos potpore koju LAG ima na raspolaganju po ovom Natječaju iznosi 3 milijuna kuna. Na Natječaj su se javila 42 poljoprivrednika te su zatražili financijsku potporu u visini od 7,7 milijuna kuna. Visina potpore iznosi za velike poljoprivrednike 50% ukupne vrijednosti projekta (uz napomenu da mladi poljoprivrednici mogu ostvariti intenzitet potpore do 70%) , čime je sama vrijednost prijavljenih projekata veća od 14 milijuna kuna.

Dodjela Odluka odabranim prijaviteljima održana je u srijedu, 8. siječnja, a Odluke o odabiru projekata je uručio gradonačelnik Grada Kutine, ujedno i predsjednik LAG-a „Moslavina“, Zlatko Babić, te prijaviteljima zaželio puno uspjeha u provedbi projekata. Istaknuo je zadovoljstvo što će LAG dodijeljenim sredstvima pomoći poljoprivrednicima u modernizaciji svojih gospodarstava, omogućiti im veću konkurentnost u poslovanju, a time doprinijeti i ukupnom razvoju područja Moslavine.

Voditeljica LAG-a „Moslavina“ Anica Lenart istaknula je važnost samog udruživanja LAG-a i pomoći koju pruža poljoprivrednicima s područja koje je obuhvaćeno LAG-om. Područje LAG-a „Moslavina“ je veliko i pritisak za potpore s terena je ogroman. Poljoprivrednici prepoznaju mogućnosti financiranja svojih projekata putem LAG Natječaja, osobito stoga što veći dio njih ima malu šansu ostvariti potporu na nacionalnim natječajima.

Nakon dodjele Odluka, održana je kratka informativna Radionica za nositelje projekata čiji su projekti odabrani na 3. LAG Natječaju, kako bi im se objasnila daljnja procedura i koraci potrebni za uspješnu provedbu projekata.

 

DSCN1079

 

DSCN1088

 

DSCN1094

 

DSCN1096

 

DSCN1098

 

DSCN1100

 

DSCN1101

 

DSCN1103

 

DSCN1104

 

DSCN1107

 

DSCN1108

 

 

 

DSCN1111

 

 

DSCN1113

 

 

DSCN1114