DANI OPĆINE KRIŽ 2017.

Općina Križ objavljuje program obilježavanja Dana Općine Križ 2017. godine. I ove godine zabavni dio programa započne krajem kolovoza, točnije neke sportske aktivnosti već su započele, a što vas sve očekuje tijekom ovogodišnjeg programa povodom obilježavanja Dana Općine Križ 2017. godine, pogledajte u priloženom programu.
 
Glavna događanja očekuju nas za vikend od 25. do 27.08.2017. godine, a od svega izdvajamo koncert Bosutskih Bećara 25.08.2017. godine u petak, te u subotu 26.08.2017. godine tradicionalni Sajam obrta i rukotvorina u parku u Križu, 20. Festival slastica Kriški oblizeki u društvenom domu u Križu, a u večernjim satima modna revija i koncert Učiteljica.
 
U nedjelju 27.08.2017. godine pripremamo dvije nove manifestacije. U prijepodnevnim satima u parku u Križu očekuje nas prvo Općinsko natjecanje u spravljanju kotlovine koja će se moći i degustirati uz dobrovoljni prilog za Župni Caritas koji će doniranim novcem kupiti školski pribor za djecu u socijalnoj potrebi. Prijavljeno je 17 ekipa i to 16 ekipa mjesnih odbora s područja Općine Križ te ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnice Zagrebačka županije – Ogranka Križ. Stručni žiri ocijeniti će najbolju kotlovinu, a vi dođite i navijajte te degustirajte.
 
U nedjelju također možete sudjelovati na prvoj Obiteljskoj biciklijadi koju Općina Križ organizira u suradnji s Biciklističkim klubom Ivanić i Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad. Start biciklijade je na Trgu Sv. Križa u Križu i to u 10 sati. Etapa od 10 km vozi se od centra Križa, kroz Širenec u Johovec pa nazad u Križ. Povratak na cilj biciklijade očekuje se oko 11:30 sati u centru Križa gdje će se održati podjela nagrada i prigodno druženje za sve sudionike biciklijade.
Na kraju biciklijade dodjeljuju se tri nagrade i to nagrada za obitelj s najviše sudionika u biciklijadi, najstarijeg sudionika (ženskog i muškog) te najmlađeg sudionika (ženskog i muškog). Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail info@opcina-kriz.hr, a sve informacije možete dobiti i na broj telefona 091 2824 511.
Prijave se zaprimaju od 07.08.2017. godine do nedjelje 27.08.2017. godine (kada je to moguće učiniti na info pultu u parku na Trgu Sv. Križa u Križu) od 8 do 9:30 sati, odnosno pola sata prije starta biciklijade.
 
Spomenimo da i ove godine u nedjelju 27.08.2017. godine od 11 sati u Križ stižu sudionici
međunarodnog susreta starodobnih vozila Oldtimer kluba Ivanić-Grad te će se u Križu do 13 sati moći razgledati razne vrste oldtimer vozila.
 
Uz brojne izložbe i sportska natjecanja, 08.09.2017. godine uz posebnu cijenu ulaznice od 30 kn u povodu Dana Općine u 20 sati u Domu kulture Josip Badalić Križ, nastupiti će Ivan Šarić te izvesti svoj Stand up comedy show. Ulaznice će biti u prodaji u Knjižnici i čitaonici Križ.
 
Sve informacije o događanjima redovito pratite na www.opcina-kriz.hr, a sa eventualnim pitanjima obratite nam se na info@opcina-kriz.hr.
 
Plakat sa programom možete preuzeti na slijedećem linku: