lipik

Dan voćara u Lipiku

Grad Lipik, Frutarija d.o.o., Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o., Savjetodavna služba Požeško-slavonske županije, Etno udruga mještana Klise, Lokalna akcijska grupa “Zeleni trokut”, Državna ergela Lipik-Đakovo i Turistička zajednica Grada Lipika, pozivaju vas na Dan voćara u Lipiku koji se održava u

nedjelju 25. rujna od 9 do 18 sati u lipičkom parku.

Treći po redu Dan voćara u Lipiku i ove godine uz jaki stručni dio prati i bogat zabavni program. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i mjesto je susreta poduzetnika i svih onih koji dijele poveznicu voćarstva i povrtlarstva, prerađevina i proizvoda, mehanizacije, alata, zaštite i skladištenja s naglaskom na razmjenu iskustva, pristup informacijama te povezivanju postojećih i potencijalnih proizvođača, poduzetnika.

U okviru sajamskih događanja od 11 sati predviđeni su STRUČNI PANELI s temama:

  • ISKORAK FRUTARIJE NA TRŽIŠTE POVRĆA – poziv na suradnju lokalnih OPG-a na planski otkup i proizvodnju povrća i voća – Zlatko Matijašević, direktor Frutarija d.o.o.
  • PROGRAM RURALNOG RAZVOJA ZA MALE I MLADE POLJOPRIVREDNIKE – Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne i turističke agencija LIRA d.o.o.
  • PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “ETNO KLISA“ – ETNO UDRUGA MJEŠTANA KLISE U SURADNJI SA SAVJETODAVNOM SLUŽBOM POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

– POLITIKA I OSNOVE KNJIGOVODSTVA OPG-A – Jasna Kladarić, viša stručna savjetnica (agroekonomika)

– TEHNOLOŠKO TEHNIČKE SMJERNICE UZGOJA – Tomislav Pojer, viši stručni savjetnik (hortikultura)

– EKOLOGIJA I POLJOPRIVREDA, Snježana Pešut Pilon, viša stručna savjetnica (ekološka poljoprivreda)

– PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ETNO UDRUGE MJEŠTANA KLISE – rad, ciljevi, vizija – Klaudija Pintarić, tajnica udruge

  • OSNIVANJE ETIČNE BANKE – razvojna banka u vlasništvu svojih članova – Đuro Ružićić, direktor regije Zadruge za etično financiranje i etične banke

Nakon stručnog izlaganja zajedničko druženje izlagača, sudionika i stručnih predstavnika radi ostvarenja direktnog kontakta te organizirani obilazak hladnjače s ULO tehnologijom kapaciteta 3.000 tona voća u Poduzetničkoj zoni u Lipiku tvrtke Frutarija.

Uz zabavni program i ugostiteljsku ponudu tijekom dana posjetitelje očekuju atrakcije pečenja rakije, natjecateljskog kuhanja pekmeza, lunapark kao i turistički obilasci lokalnih znamenitosti turističkim vlakićem i fijakerom s lipicancima ergele Lipik.

aktualnolight_elementi1008slika1

nn24

Tags: , ,