CROSS HILL RUN KRIŽ 2017. – UTRKA DOBRIH ŽELJA

Organizatori utrke su Općina Križ u suradnji s Run Croatia j.d.o.o.

Prijave za utrku su otvorene!

Projekt je osmišljen u cilju promocije sve zanimljivijeg i atraktivnijeg rekreacijskog i profesionalnog vida sportske aktivnosti – trčanja i to uz stručnu pomoć tima Run Croatia j.d.o.o. U svijetu je rastući trend bavljenja trčanjem i sportom općenito (trčanjem se u EU redovito bavi preko 50 milijuna ljudi. Želja je Općine Križ promicati sport, u ovom slučaju trčanje i zdrav način života kroz manifestaciju čiji su središnji događaj tri utrke kroz atraktivan krajolik Križa i njegovih brjegova.

Upravo zbog brjegova i neobične rute po kojoj bi se kretale utrke od 10 km, 5 km i kids run, Općina Križ osigurala je suradnju s timom Run Croatia j.d.o.o. u čijoj službenoj ligi će biti utrka Cross Hill Run Križ 2017Run Croatia liga je projekt s internacionalnim karakterom koji je prvenstveno fokusiran na promicanje Hrvatske u svijetu, kao i sporta i zdravog načina života, a sport i trčanje potiču kreativnost i zdrav duh što samo može doprinijeti kvalitetnijem razvoju društva.

Utrka će se održati 20.05.2017. (subota) u 15h. Start i cilj utrke biti će u centru Križa, a sama utrka započinje u 17:30 sati.
Trasa utrke: Start utrke je na Trgu Sv. Križa u Križu te se kreće kroz Zagrebačku ulicu, zatim Čoporovom ulicom prema ulici Josipa Badalića u smjeru centra Križa. Iz ulice Josipa Badalića skreće se u ulicu Brače Radića sve do skretanja u Industrijsku cestu. Industrijskom cestom utrka ide u smjeru Novoselca prema Ulici Hrvatske mladeži zatim lijevo kroz Kamenarsku ulicu izbija na Moslavačku ulicu. Moslavačkom ulicom ide se u smjeru centra Križa i to do kružnog toka na kojem se izlazi na drugom izlazu prema centru Križa, točnije ulicom Milke Trnine do Trga Sv. Križa gdje je cilj. Trasa je duga 5 km, a za dionicu od 10 km istrčavaju se dva kruga iste trase.
Prijava: do 10. svibnja 2017.
Informacije: na mobitel +385914430007, e-mail: sven.veronek@gmail.com
Duljina: 10 kilometara i 5km

PROGRAM: Cross Hill Run Križ 2017. – utrka dobrih želja, powered by Run Croatia (pogled na zalazak sunca s kriškog brijega)
UTRKA: 20.05.2017. u 17:30 sati – 5 km, 10 km, kids run
15.00 – 17.00 sati – Registracija trkača
17:30 sati – Start utrke
19:00 sati – Završetak utrke i proglašenje pobjednika po kategorijama

POPRATNI SADRŽAJI:

–          prezentacija lokalnih proizvoda i manifestacija na štandovima u centru Križa – OPG-a i rukotvorina

–          prezentacija nutricionizma i zdravih napitaka, podjela shakea od jagoda

–          program u suradnji s Zajednicom tehničke kulture Općine Križ (Foto video klub 35 mm fotografiranje događaja; Robotičko informatički klub Križ organizira ples sa robotima i utrku robota poslije utrke)

–          animacijske radionice/igraonice za djecu u parku

–          Izložba u Galeriji Križ

–          Podjela zahvala, medalja i pehara

–          Večera i zabava uz muziku za sudionike

–          Baloni dobrih želja- pisanje poruka dobrih želja na balone i puštanje istih u zrak uoči zalaska sunca u centru Križa

Više o prijavama možete pogledati na: http://runcroatia.hr/hr/event/utrka-dobrih-zelja-trcite-s-nama-cross-hill-run-kriz-2017/

Molimo Vas da vijest širite dalje, a više o svemu saznajte i na: http://www.opcina-kriz.hr/ok/dodi-vlakom-na-cross-hill-run-kriz-2017-utrku-dobrih-zelja/