14.07.2016., Vrbovec - OPG Emine Burek iz sela Mostara kraj Vrbovca bavi se uzgojem muznih krava i tovom junadi. Na obiteljskom gospodarstvu uz obitelj, oca Josipa i supruga Danijela, zaposleno je nekoliko radnika koji obradjuju 180 ha zemlje. Dnevno isporucuju 3500 litara mlijeka koje otkupljuje jedan od domacih preradjivaca mlijeka. DKS_56140774
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Član LAG-a Moslavina OPG Emina Burek dobio vrijedo priznanje

Članica Upravnog odbora LAG-a Moslavina – Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) Emina Burek iz mjesta Mostari pokraj Vrbovca osvojilo je treće mjesto u sklopu projekta „Zlata vrijedan“. Svečanost proglašenja tri najbolja OPG-a u Hrvatskoj za 2016. godinu održana je ovog petka na prostoru Državne ergele lipicanaca u Đakovu.

Prema odluci stručnog žirija, a u konkurenciji od 21-og nominiranog OPG-a iz svih županija, prvo mjesto osvojio je OPG Šahdanović iz mjesta Polje Čepić u Istarskoj županiji, drugu nagradu osvojio je OPG Dubravko Pernjak iz Kolana na Pagu, dok je treće mjesto pripalo vlasnici farme muznih krava Emini Burek iz Zagrebačke županije.

vecernji_opg2.jpg__648x432_q85_subsampling-2

Nagrade su dodijeljene u iznosu 30.000,00 kuna za prvo, 20.000,00 kuna za drugo i 10.000,00 kuna za treće mjesto. Projekt „Zlata vrijedan“ su pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede uz podršku Hrvatske Radiotelevizije, Hrvatske zajednice županija i Grada Zagreba kako bi predstavili proizvođače hrane te promovirali život i rad na selu.

Tags: ,