ANKETA – Solidarnost: što je to?

Lokalna akcijska grupa “SAVA” poziva sve građane i građanke bez obzira na dob, trenutno mjesto boravišta i prebivalište, da se priključe ispunjavanju ankete o solidarnosti.

Zašto smo kreirali anketu?

Živimo u vrlo promjenjivom vremenu u kojem se mnogo toga događa u svijetu i u zajednicama u kojima živimo. Situacija u kojoj se nalazimo (pandemija) potakla nas je u udruzi da istražimo što je za ljude u Hrvatskoj i šire solidarnost i kako je iskazuju. Cilj nam je uvidjeti što smatrate važnim i potrebnim za solidarnost, kako vi gledate na ovu temu te prikupiti inspirativne primjere.

 Kako je anketa nastala?

Anketa je izrađena i provodi se u okviru rada u mentorskoj grupi na Mirovnim studijima CMS-a u suradnji sa LAG-om “SAVA”. 

Što ćemo učiniti s prikupljenim podacima?

  • Prikupljene informacije ćemo analizirati te objaviti i podijeliti na svojim stranicama, Youtubeu i drugim kanalima koji se pokažu važnima. 
  • Podaci će ujedno poslužiti za izradu završnog rada na Mirovnim studijima Centra za mirovne studije (CMS). 
  • Prikupljene će podatke svi moći slobodno koristiti (udruge, jedinicine lokalne samouprave, javne institucije, građani) za svoje ciljeve i svrhe bez ikakve naknade. Važno nam je samo da navodite u izvorima odakle ste ih preuzeli.

Do kada je moguće ispuniti anketu?

Anketu je moguće ispunjavati do 22. 5. 2020., zaključno s ponoći 22. 5. 2020.

Tko može ispuniti anketu?

Anketu može ispuniti svaka zainteresirana osoba, maloljetna ili punoljetna, bez obzira na trenutno mjesto boravka ili prebivalište.

Zašto je važno da i ja ispunim anketu?

Svaki glas je važan. Svaka osoba promišlja na drugačiji način. Htjeli bismo skupiti što više različitih mišljenja kako bismo svi zajedno znali gdje smo trenutno (što mislimo o solidarnosti, što činimo) i gdje želimo biti (koje potrebe postoje, kako ih riješiti). Stoga je Vaše mišljenje važno jer pomaže otkrivanju pojava u društvu koje možda netko drugi ne vidi, a važne su.

Koliko podataka je potrebno za dobru anketu?

Što više, to bolje. Cilj je da anketu ispuni što veći broj ljudi s određenog područja, npr. s područja LAG-a ili Zagreba, Karlovca, itd. kako bi podaci bili što više iskoristivi onima koji rade na boljitku stanovnika s tih područja. Tako nije svejedno hoće li s područja nekog mjesta anketu ispuniti 5, 50 ili 500 osoba.

Kako ja mogu pomoći u širenju vijesti o anketi?

Ako ste pojedinac:

  • Podijelite je s ljudima s kojima ste u kontaktu, bilo da živite u istome mjestu, da ste kolege/kolegice, suradnici / suradnice ili ste s njima u kontaktu preko Interneta (društvene mreže, e-mail, itd.). Možete podijeliti vijest s lokalnim medijima, sa svojim predstavnicima u mjestu, itd.
  • Ako ste organizacija, informacije možete podijeliti sa svojim članovima, odnosno sa svojom zajednicom korisnika, volontera, partnera, mrežom organizacija, medijima, itd.

Hvala Vam na pomoći, gdje god da ste!

Link na anketu:  https://forms.gle/quLpJzXBFPA7WEwn6

Više informacija o tijeku provedbe ankete i završne objavljene podatke možete pratiti na stranicama Lokalne akcijske grupe “SAVA”: http://www.lagsava.hr/t/solidarnost-anketa/39248